Lag en 3D figur av deg selv – for 250 kroner

Gjennom samarbeidet mellom Sony og PostNord Strålfors kan du bestille en liten 3D-byste av deg selv. Snart vil teknologien kunne brukes til helt nye opplevelser.

3D-print-3.jpg

Tomas Lundström, Solutions Manager 3D i PostNord Strålfors. Foto: Magnus Liam Karlsson

Høsten 2017 slapp Sony verdens første mobiltelefon som kan 3D-skanne via mobilkameraet, en teknologi som er utviklet i Sverige. Da Tomas Lundström, Solutions Manager 3D i PostNord Strålfors, leste om dette, kontakten han Sony.

– Industrielt sett er Sonys teknologi en revolusjon. Utstyr til 3D-skanning er så dyrt at det kan koste flere tusen euro bare å skanne inn en grov geometri. Nå er funksjonaliteten innebygd i Sonys mobiler.

Foto: Magnus Liam Karlsson

Samtalen mellom Tomas Lundström og Sony munnet ut i et samarbeid, og PostNord Strålfors hjalp Sony med kunnskap om fargehåndtering, slik at algoritmene for fargesettingen av 3D-print ble forbedret. Nå kan de som har en nyere Sony-mobil, med ett tastetrykk bestille en 3D-print av sitt eget hode og få den levert hjem for 250 kroner – uansett hvor i verden de befinner seg.

– Vi har en del ideer om hvordan denne teknologien kan brukes til å utvikle opplevelsen rundt netthandel. Det kommer mer om det i løpet av de neste årene, sier Tomas Lundström.