Markedstrender Bærekraft

Kontorene som gjør jobben morsommere

Dagens teknologi gjør det mulig å arbeide omtrent hvor som helst. Så hva kan et kontor tilby som det ikke er mulig å få via arbeidsrommet hjemme? Kanskje delte opplevelser og en boost for kreativiteten. Her er fem selskaper som ikke ser noen motsetninger mellom nytte og det behagelige.

Aktivitetsbasert hos Google i Sydney. Slappe av i en boks eller hamre løs frustrasjonen på et elektrisk trommesett. Googles hovedkontor i Sydney (Australia) er bygget for å sette fart på fantasien til de 350 medarbeiderne.

Det oppmuntres til spill, lek og trening – når medarbeiderne ikke jobber, kan de f.eks. jamme i øvingslokalet eller trampe i takt med spillet Dance Dance Revolution. Foto: Google

 

Ninja-programmererne liker japansk. Ninja er ikke bare det japanske ordet for spion, det er også et ord som brukes på en person som er eksepsjonell på et område. Med dette som inspirasjon har IT-konsulentselskapet Tretton37 i Lund (Sverige) skapt et kontor som stimulerer fantasien – samuraisverd på veggene, bonsaier i vinduskarmene og møterom med japanske navn.

På fredagene har man tilgang til et lekerom med flipper- og TV-spill som passer til fredagspilsen. Foto: Jenny Leyman

 

Legos kontorer er som et produktivt lekeland. Det kommer nok ikke som en overraskelse at hovedkontoret til en av verdens største leketøysprodusenter, som ligger i Billund (Danmark), er preget av både lek og moro.

De danske klossebyggerne kan skryte av et hovedkontor fylt til randen av fargerike rom, myke linjer og en fartsfylt rutsjebane mellom etasjene. Imponerende Lego-byggeprosjekter vekker både skaperglede og barnet i oss.
Design: Rosan Bosch Studio.
Foto: Anders Sune Berg

 

Store bokser setter fart på fantasien. I en 743 kvadratmeter stor lagerbygning har produksjonsselskapet Hungry Man Productions i Los Angeles skapt et interiør som både er industrielt og minimalistisk. Ved hjelp av store, hvite bokser har de skapt avgrensede arbeidsplasser.

Hver og en med en unik karakter. Boksenes riflede overflater gjør at de er forskjellige, samtidig som de skaper dybde i rommet. Resultatet er en arbeidsplass som forhåpentlig får medarbeiderne til å tenke utenfor boksen.
Foto: Eric Staudenmaier

 

Onefootball tar idretten på alvor. Er du lei av kontorbordtennis? Utviklerne av fotballplattformen Onefootball i Berlin tar kontoridretten et skritt videre. En løpebane med kunstgress strekker seg gjennom hele kontoret og frem til et mål der medarbeiderne kan ta straffespark. Er man lei av skrivebordet, er det bare å ta med seg laptopen til tribunens open desk-område.

Totalt er det over 100 kvadratmeter kunstgress på Berlin-kontoret designet av studioet TKEZ. Her merkes det at medarbeiderne brenner for idretten sin.
Foto: Benjamin Antony Monn

Newsletter-Bg_NO_20200903.jpg

Abonner på nyhetsbrevet vårt

Hvordan skaper du lønnsomme kunderelasjoner? Hva er de nyeste trendene, og hvilke kommunikasjonskanaler er mest effektive? Abonner på nyhetsbrevet vårt og få med deg spennende artikler og intervjuer med fokus på det siste innenfor kundekommunikasjon.

Abonner