Markedstrender Bærekraft Nye teknologier

Bedrifter bekjemper covid-19-krisen med innovasjon

Koronaviruset har tvunget bedrifter over hele verden til å foreta raske omstillinger i virksomheten. Det har ført til en rekke nyskapinger, alt fra medisinsk verneutstyr til smarte møteverktøy.

Nedenfor lister vi opp ti eksempler på nyskapinger som gjør at vi vil komme sterkere ut av krisen:

Covid Symptom Tracker

Covid Symptom Tracker
Den europeiske smittesporingsappen Covid Symptom Tracker som ble utviklet ved King’s College i London, lar brukerne registrere symptomer som kan tyde på koronasmitte. Appen hjelper forskerne med å samle inn kunnskap om sykdommen og gir en indikasjon på smittespredningen i de områdene der den brukes.
Covid Symptom Tracker

Watson Assistant for Citizens

Watson Assistant for Citizens
Karantene og sykefravær har fått organisasjoner til i større grad å benytte seg av virtuelle assistenter for å opprettholde kvaliteten på kundeservicen. Fra februar til april økte trafikken til IBMs AI-assistent Watson med 40 prosent. 25 land bruker også «Watson Assistant for Citizens» for å gi innbyggerne informasjon om spørsmål som f.eks. gjelder covid-19-symptomer og arbeidsledighetstrygd.
IBM Watson Assistant

Redcliff Medical

Redcliff Medical
Bruk av munnbind/ansiktsmaske gjør ofte kommunikasjonen mellom mennesker vanskelig, ikke minst mellom lege og pasient. Redcliff Medical har etter en crowdfunding-kampanje laget verdens første transparente FDA-maske med N99-standard. Takket være innebygd UV-C-lys rengjør masken seg selv også. 

Kiwibot

Kiwibot
Å handle mat og hygieneprodukter kan være et problem for personer som befinner seg i risikoområdene. Budfirmaet Kiwibot tilbyr kontaktløs hjemlevering og takeaway med små selvkjørende roboter i USA, Colombia og Taiwan. Siden koronakrisen startet, har robotene også blitt brukt til å levere munnbind, hygieneprodukter og antibakteriell gel.
Kiwibot
Foto: Wikipedia Commons, opphavsperson Ganbaruby

Facebook Shops

Facebook Shops
Under pandemien har netthandelen blitt stadig viktigere for små butikker for å kunne nå ut til kundene. Facebook Shops gjør det enkelt for små bedrifter som ønsker å komme i gang og selge varene sine på nettet. Tjenesten er gratis og kan integreres på både Facebook og Instagram.
Facebook Shops

Clarion Hotell

Clarion Hotell
Digital innsjekking reduserer ikke bare køene, men også risikoen for å bli smittet av covid-19 i hotellobbyen. Flere hotellkjeder har de siste månedene digitalisert sine kundereiser og touchpoints. Clarion Hotell tilbyr allerede digital innsjekking på hotellene med service og chat via hotellets egen app.
Clarion Hotell

Google Read Along-app

Google Read Along-app
Googles Read Along-app hjelper barn fra fem år med å lære seg å lese gjennom både verbal og visuell feedback. Appen ble først lansert i India, men under pandemien er den blitt sluppet i ytterligere 180 land som et hjelpemiddel i forbindelse med hjemmeundervisning, i og med at mange barn ikke kan gå på skolen som de pleier.
Googles Read Along-app

Suunto

Suunto
Det finske smartklokkeselskapet Suunto lanserte i mai 2020 en varmekartfunksjon i klokkene sine for å hjelpe brukerne med å finne treningsløyper uten for mange folk. Appen registrerer løpetrening, sykling, svømming og turløyper i nærområdet og angir hvor det er flest som beveger seg, slik at brukerne kan holde avstand og redusere smitterisikoen.
Suunto

Blue Ocean Robotics

UVD Robots
Danske UVD Robots produserer roboter som er utstyrt med UV-lysrør, for å drepe virus og bakterier. Robotene er et samarbeid mellom Blue Ocean Robotics og Odense universitetssykehus og har bl.a. blitt brukt på sykehus i Wuhan under pandemien.
UVD Robots

Selecta

Selecta
Potetgull, godterier og sjokolade er det man pleier å finne i Selectas selvbetjeningsautomater. Men siden koronakrisen startet, har selskapet lansert Safety Stations på bl.a. flyplasser og jernbanestasjoner der man isteden kan kjøpe håndsprit og munnbind før reisen.
Selecta

 

Inspirasjon og fordypning

Abonner på nyhetsbrevet vårt

Hvordan skaper du lønnsomme kunderelasjoner? Hva er de nyeste trendene, og hvilke kommunikasjonskanaler er mest effektive? Abonner på nyhetsbrevet vårt og få med deg spennende artikler og intervjuer med fokus på det siste innenfor kundekommunikasjon.

Abonner