Markedstrender Digital transformasjon Sikkerhet & personvern

Pandemien ga oss digitale møter – men hvor er arbeidsplassen?

Det siste året har overgangen til videomøter og digitale verktøy vært en løsning for å kunne fortsette å arbeide. Men vi er mange som har innsett at det ikke er nok som plan for hvordan vi skal arbeide i fremtiden.

Oscar-Berg_16-9.jpg

– Det er behov for bedre og mer gjennomtenkte strategier for digitalt samarbeid, sier Oscar Berg,digital strateg i Telia og forfatter av boken Den digitala arbetsplatsen.

Jobben skal gjøres uansett hvor du er, men hvordan arbeider vi effektivt og smart når vi ikke er på samme sted?

– Det er derfor vi må tenke på hvordan vi best samarbeider digitalt. For når vi snakker om fjernarbeid, er det basert på en gammel måte å tenke på arbeidet på, sier Oscar Berg og fortsetter:

– I dag klarer vi oss uten kontoret, men ikke uten den digitale arbeidsplassen.

For mange bedrifter blir det vanskelig å begrunne gjeninvesteringer i kontorarealer og reiser når pandemien er over.

– Jeg tror vi kommer til å se flere hybridkontorer som fungerer som huber for jobb og møter. Kanskje er disse stedene også åpne for flere enn bare ansatte.

Kontormedarbeidere kan f.eks. ha behov for smarte systemer som forenkler kommunikasjonen internt og med kunder.

Se hvordan barna gjør det

Det går helt fint å bygge kultur og oppfylle sosiale behov også digitalt, men det har vi ikke gjort hittil.

– Det skaper et vakuum der vi føler oss utenfor og ser løsningen som fysisk, men slik omgås jo ikke barna våre i dag, sier Oscar Berg.

Han beskriver en god digital arbeidsplass som et arbeidsmiljø der medarbeideren har alle verktøy som trengs for å kunne gjøre jobben sin på best mulig måte. En god digital arbeidsplass gjør også at organisasjonen blir mer produktiv, fleksibel, innovativ og kan tilpasse seg endringer raskt.

Hvilke digitale verktøy som er riktige for en virksomhet, avhenger av hvem som arbeider der, og hvilke oppgaver som skal løses i arbeidstiden.

– Kontormedarbeidere kan f.eks. ha behov for smarte systemer som forenkler kommunikasjonen internt og med kunder.

I dag klarer vi oss uten kontoret, men ikke uten den digitale arbeidsplassen

Det fysiske kontoret er som et middelalderslott

Sikkerhet er en annen dimensjon som ofte nevnes som et argument for å arbeide fra et fysisk kontor.

– Er du på kontoret bak brannmurer, er det sikkert som et middelalderslott. Men folk må fremdeles gå ut eller reise.

Det stiller krav til nye sikkerhetsløsninger og en annen måte å tenke sikkerhet på. Også på kontoret arbeider du mot skyen, det er store fordeler ved det og å kunne dele ressurser.

– Sikkerhetsspørsmålene kan løses. Å bruke dem som argument gjør man for å kjøpe seg tid. Det er et forsvar mot endring fordi man mangler enten tid eller kompetanse, sier Oscar Berg.

Inspirasjon og fordypning

Security_16-9.jpg

Nye ISO 27001-sertifiseringer garanterer pålitelige sikkerhetsprosedyrer

PostNord Strålfors håndterer enorme mengder personopplysninger hver dag. I bunn og grunn handler det om tillit, at kundene og medarbeiderne skal kunne føle seg helt trygge på at vi kan levere det vi har lovet, både digitalt og fysisk. Og at vi håndterer kundenes data på en riktig og sikker måte, sier Martin Nyberg, Chief Compliance Officer i PostNord Strålfors.

Abonner på nyhetsbrevet vårt

Hvordan skaper du lønnsomme kunderelasjoner? Hva er de nyeste trendene, og hvilke kommunikasjonskanaler er mest effektive? Abonner på nyhetsbrevet vårt og få med deg spennende artikler og intervjuer med fokus på det siste innenfor kundekommunikasjon.

Abonner