Content hub
Categories level 1
Categories level 1

Visual Search revolusjonerer kundereisen
Nye tjenester for bildesøk gjør det mulig å bruke mobilkameraet som søkemotor. Netthandelen er det området som påvirkes raskest av den nye teknologien når apper som Google Lens og Pinterest endrer hvordan vi interagerer med verden rundt oss.

Kunstig Intelligens (AI) er bedre i sjakk enn sunn fornuft
Dataingeniøren Melanie Mitchell har vært i sentrum av den amerikanske AI forskningen siden 1984. I mange områder har utviklingen oversteget forventningene, men kunstig fornuft viste seg å være den vanskeligste nøtten å knekke.

AI - venn eller fiende?
Begreper som kunstig intelligens og maskinlæring er for mange forbundet med usikkerhet og redsel. Betyr kunstig intelligens at roboter overtar makten? Og vil alt bli automatisert slik at det i fremtiden bare vil finnes jobber for programmerere?

Holdninger fremfor kunnskap
Bøkene hennes er oversatt til mer enn 25 språk, hun er grunnlegger av en verdensomspennende bevegelse for programmering, og Forbes har kåret henne til en av Europas fremste kvinner innen teknologi. Barnebokforfatteren, illustratøren og programmereren Linda Liukas fra Helsingfors ser teknologien som en demokratiserende kraft.

Fra spøkelser til VR
Den som ønsker å få vite hvor teknologien tar oss videre, bør følge med på hva vi gjør for å få atspredelse og underholdning. Det mener den bestselgende forfatteren og medieanalytikeren Steven Johanson.

AI og chatbots stopper bedragerne
Det foretas flere og flere betalinger med mobile lommebøker, raske digitale løsninger og betalingsløsninger som Vipps og Apple Pay, men de nye betalingsmåtene åpner også opp for flere tilfeller av bedrageri. For å møte trusselen tar bankene i bruk chatbot og AI.

AI og chatboter skaper fremtidens kundekommunikasjon
De kan sende tekstmeldinger, bestille drosje og gi deg siste nytt. Markedet for kundeservice-roboter og virtuelle assistenter har vokst raskt det siste året. Programmerer Giovanni Toschi, samtaledesigner Ditte Wolff-Jacobsen og nasjonaløkonom Stefan Fölster tror utviklingen bare så vidt har begynt.