3D Printing

3D-printing  er en tjeneste innebærer lynrask produksjon og levering av 3D-utskrifter av høy kvalitet som gir deg helt nye forretningsmuligheter. Med vår brukervennlige portal for 3D-print trenger du ingen forkunnskaper.

Besøk 3D-portalen

Skap hva som helst med 3d print som tjeneste

  • Svært korte 3d-print-produksjonsledetider
  • Minimalt med tid før markedsintroduksjon
  • Lave utviklingskostnader
  • Ingen forkunnskaper kreves
  • Skreddersy produkter for enkeltformål eller -kunder
  • Rimelig med 3d-print å lage og teste ulike versjoner av prototyper
  • Slipp lagerhold – 3d-utskrift på anmodning
  • Gjør det umulige mulig med 3d-print – komplekse geometriske former og blandede materialegenskaper

3D-printing i én sammenhengende verdikjede

3D-print er mye raskere og rimeligere enn tradisjonelle fremstillingsmetoder, for eksempel formstøping. Ved hjelp av 3d-printing er det nå plutselig økonomisk mulig å lage bare ett eksemplar av et produkt. Med 3d-utskrifter/printing er det også mulig å skape komplekse geometriske former som ikke kan oppnås med støping.

I vår portal for 3D-printing kan du bestille døgnet rundt og få skreddersydde produkter og reservedeler lynraskt slik at driften ikke stopper opp unødig.

3d-printing gir helt nye muligheter

3d-printing gir produkter nøyaktig de egenskapene som trengs, selv i tilfeller hvor  kravene til materialet er høye. Eksempler er industrisertifisert metall til tungindustrien eller biokompatibel plast til legemiddelindustrien. Strålfors kan i dag levere 3d-printing i hardplast (akrylatplast), termoplast, ABS-plast og nylon.

Det er også mulig å med 3d-printing av bevegelige deler – for eksempel lokk som kan skrus av, eller briller med bevegelige stenger. Hardheten kan variere fra myk som gummi til hard som stein. Dette gir deg helt nye muligheter.

3D-print uten  forkunnskaper kreves

Det beste med våre løsninger for 3D-print er at du ikke trenger noen forkunnskaper. Via en plugin kan du selv lage 3D-utskrift av et produkt direkte fra et CAD-program. Hvis du ikke har CAD-kunnskaper, kan du med et enkelt klikk kontakte eksperter fra PostNord Strålfors som hjelper deg med å lage akkurat det produktet du trenger. Vi er bare et knappetrykk unna!

Høy sikkerhet ved ekstern 3D-printing

For at du som kunde aldri skal trenge å være redd for at produktene dine havner i gale hender, er all informasjon i 3D-portalen kryptert. Det er først når du aktivt inviterer noen andre, for eksempel en ekspert fra PostNord Strålfors, at informasjonen blir tilgjengelig for denne personen. Vi har i tillegg en konfidensialitetsavtale med alle våre kunder.

Stort fokus på miljø

Vi bruker alltid 3D-skrivere som finnes så nær din bedrift som mulig, dette for å minimere transportstrekningene. Lokalene våre er nøye tilrettelagt for 3D-utskrift slik at restprodukter ikke skal skade miljøet.

3d-print i mange forskjellige materialtyper

Via 3D-portalen kan du skrive ut i hardplast (akrylatplast), termoplast, ABS-plast, nylon og metall.

Vil du vite mer om våre 3D Solutions?
Kontakt oss hvis du vil diskutere hvordan du kan utnytte mulighetene med 3D Solutions i din virksomhet. Vi har ekspertene som kan hjelpe deg hele veien fra idé til ferdig produkt.

Kontakt oss

 

Kunder som bruker 3D Solutions

Karolinska_16-9.jpg

Karolinska sjukhuset

På barneradiologisk avdeling på Karolinska Universitetssjukhuset i Sverige bruker ortopeder og kirurger 3D-printede kroppsdeler for å forstå misdannelser bedre før en operasjon og for å utføre prøveoperasjoner.

16-9_SJ_3D.jpg

3D-printing ga raskere togservice

Siden SJ begynte å 3D-printe reservedeler hos PostNord Strålfors, har servicetiden gått ned. Nå er flere av togene i drift samtidig som funksjonaliteten har økt.

Filip-Sandberg_Glenair-Nordic_875x500.jpg

Enklere salgsprosess med 3D-utskrift

Med prototyper skrevet ut i 3D kan Glenair Nordic demonstrere for kundene hvordan et kundetilpasset produkt vil fungere i virkeligheten. – Det hjelper oss utrolig mye i salgsprosessen, sier Filip Sandberg, Technical Sales Manager i Glenair Nordic.