Kommuniser på kundens vilkår

Hvordan øker man salget, virksomhetens effektivitet og kundenes lojalitet? Det var en av de innledende problemstillingene som man fikk svar på under Strålfors’ Smarter Communication Day 2014 i Oslo.

KDsmart-oslo14_15992-L.jpg

Seminardagen ble holdt på Felix konferansesenter på Aker Brygge i Oslo, og dette var Strålfors’ sjette seminar med temaet smartere kommunikasjon.

Kunder og samarbeidspartnere var invitert til å lytte til en håndfull gjesteforelesere.
På plass var også noen av Strålfors’ medarbeidere på ulike ekspertområder.
– Det er ikke lenger vi som er avsendere som bestemmer hvordan vi skal kommunisere, det gjør kundene. Deres atferd og krav endres, og det innebærer at vi må henge med i utviklingen, innledet Jens Kofoed Hansen, Sales Manager i Strålfors.

En måte er å ta vare på den store mengden informasjon som vi alle etterlater oss i det stadig mer digitaliserte samfunnet, såkalt Big Data.

Hvordan det kan gå til, belyste Klas Moberg, adm.dir. i Tajitsu Industries. Bedriften kan ved hjelp av kunstig intelligens analysere kundedata og på den måten forutse ulike typer kundeatferd.

Eye tracking er en annen måte å analysere kundedata på. Mattias Söderberg, tidligere netthandelsansvarlig i den svenske møbelbedriften Svenssons i Lammhult, gav tips om hvordan man med teknologiens hjelp kan følge kundenes kjøpsatferd i en nettbutikk.

I pausen kunne de besøkende dessuten teste eye tracking under veiledning av Strålfors’ eye tracking-ekspert Pekka Suomi.

Deretter fortalte Grete Bjørndal, fakturaansvarlig i Canal Digital Norge, om hvordan man med relativt små layoutforandringer på fakturaene har økt kundeopplevelsen betydelig.

Lise Teigland Johansen, senior kampanjeansvarlig i Tryg Forsikring, fortsatte med å sette tall på hvor vanlig ID-bedrageri faktisk er. Og hvordan man med ulike kampanjer har spredd den kunnskapen og samtidig økt antallet forsikringsabonnenter.

Sosial kommunikasjon, hvordan den kan brukes og hvorfor man bør skaffe seg denne kompetansen, var dagens siste emne på talerstolen.

Cecilie Staude fra Handelshøyskolen BI og statsviteren Svein Tore Marthinsen har skrevet en bok om emnet. De avsluttet inspirasjonsdagen med å snakke om hvordan sosiale kanaler som Facebook, Twitter, Instagram og Snapchat påvirker våre relasjoner til andre mennesker.