PostNord inngår samarbeid med Stratasys innen 3d-printing

5. februar 2018 — PostNord Strålfors som inngår i PostNord konsernet, den ledende leverandøren av kommunikasjons- og logistikkløsninger i Norden, har kunngjort at det er inngått avtale om samarbeid med Stratasys (Nasdaq: SSYS), en global leder innen løsninger for anvendt additiv teknologi. Samarbeidet innebærer at PostNord Strålfors kan dra nytte av Stratasys’ ekspertise og løsninger innen additiv tilvirkning og teknologi for å etablere en behovsbasert produksjon av deler og leveringstjeneste for en rekke forskjellige kunder i PostNords logistikknettverk.

Stratasys_872px_NY.jpg

En del av PostNord Strålfors' strategi er å bli kundenes digitaliseringspartner og å utnytte de mulighetene som ligger i disruptiv teknologi. For PostNord Strålfors er additiv tilvirkning et "trinn" i selskapets servicetilbud for å kunne oppfylle de stadig endrede behovene til kundene, dette skjer ved å kombinere PostNord Strålfors' erfaring med 2D-printingtjenester med nye funksjoner for behovsbasert 3D-printing. Med støtte fra Stratasys vil PostNord Strålfors også utforske nye markedsmuligheter i en rekke forskjellige bransjer.

– I PostNord Strålfors streber vi etter å være kundenes digitaliseringspartner, og det gjør at vi hele tiden må utvikle nye digitale løsninger og utforske nye forretningsmuligheter, sier Ylva Ekborn, CEO i PostNord Strålfors Group.

– Med Stratasys får vi en partner med teknologier for additiv tilvirkning som er velutprøvde i en rekke forskjellige bransjer, og en bransjeleder som vi kan vokse og utvikle oss sammen med.

Stratasys' regionale partner, Protech, vil gi den nødvendige lokale støtten til PostNord Strålfors, inkludert maskiner, tjenester og ekspertise. Dette omfatter kjøp av en Stratasys J750 – markedets eneste fullfarge 3D-printer som kan kombinere flere materialtyper.

– Med lokal støtte fra Protech vil vi raskt kunne integrere denne teknologien i vårt servicetilbud og gjøre den tilgjengelig for kundene om ikke lenge, tilføyer Ylva Ekborn.

Andy Middleton, President EMEA, Stratasys, konkluderer:

– PostNord er en ekspert i det nordiske logistikkmarkedet, og vi er svært glade over dette partnerskapet som gjør det mulig å utvide bruken av våre løsninger. Med hjelp fra vår lokale partner, Protech, vil vi hjelpe PostNord og PostNord Strålfors med å dra nytte av de avanserte funksjonene i våre additive teknologier for å kunne oppfylle deres kunders behov på en optimal måte, blant annet utforske hvordan vi kan overføre de unike fordelene med additiv tilvirkning til logistikksektoren – fra å akselerere leveringen av deler til å redusere antall forsyningskjeder og tilhørende kostnader. Samtidig som vi også forventer å dra lærdom av nye caser og bruksområder med utgangspunkt i PostNords allsidige kundebase.

For spørsmål, vennligst kontakt:
PostNord Strålfors Media relations
media@stralfors.com

Om PostNord og PostNord Strålfors

Vi leverer! PostNord er den ledende leverandøren av kommunikasjons- og logistikkløsninger til, fra og i Norden. Vi sikrer også posttjenesten til privatpersoner og bedrifter i Sverige og Danmark. Med vår ekspertise og omfattende distribusjonsnettverk utvikler vi løsninger for morgendagens kommunikasjon, netthandel, distribusjon og logistikk i Norden. I 2016 hadde konsernet rundt 33 000 ansatte og en omsetning på i overkant av SEK 38 milliarder. Morselskapet, PostNord AB, er et svensk aksjeselskap med hovedkontor i Solna, Sverige. Besøk oss på www.postnord.com

PostNord Strålfors utvikler og leverer kommunikasjonsløsninger som gir selskaper med mange kunder og leverandører helt nye muligheter til å skape sterkere og mer personlige kunderelasjoner. Med vår digitale plattform leverer vi sømløs kommunikasjon, uavhengig av hvilken kanal mottakeren ønsker. PostNord Strålfors er en del av PostNord-konsernet, den ledende leverandøren av kommunikasjons- og logistikktjenester i Norden. PostNord Strålfors driver virksomhet i Sverige, Norge, Danmark og Finland, der våre 750 ansatte står for en omsetning på SEK 2,1 milliarder (2016).

About Stratasys

Stratasys (NASDAQ: SSYS) is a global leader in applied additive technology solutions for industries including Aerospace, Automotive, Healthcare, Consumer Products and Education. For nearly 30 years, a deep and ongoing focus on customers' business requirements has fueled purposeful innovations –1,200 granted and pending additive technology patents to date – that create new value across product lifecycle processes, from design prototypes to manufacturing tools and final production parts. The Stratasys 3D printing ecosystem of solutions and expertise – advanced materials; software with voxel level control; precise, repeatable and reliable FDM and PolyJet 3D printers; application-based expert services; on-demand parts and industry-defining partnerships – works to ensure seamless integration into each customer's evolving workflow. Fulfilling the real-world potential of additive, Stratasys delivers breakthrough industry-specific applications that accelerate business processes, optimize value chains and drive business performance improvements for thousands of future-ready leaders around the world.