CDON og PostNord inngår samarbeid for å gjøre 3D-printing mer tilgjengelig

PostNord AB, den ledende leverandøren av kommunikasjons- og logistikkløsninger i Norden, inngår samarbeid med CDON for å gjøre 3D-print mer tilgjengelig på det nordiske markedet.

CDON-Interface_16-9.png

I fjor lanserte PostNord, via datterselskapet PostNord Strålfors, en 3D-portal for bedriftskunder og B2B-markedet. 3D-portalen er et verktøy der man i et kryptert miljø kan arbeide med hele kjeden, fra idé til 3D-produksjon on demand.

Portalen tilbyr en enkel og sømløs bestillingsprosess med prisautomatisering for rask prisinformasjon om 3D-deler. Fra og med i dag integreres portalen direkte på CDONs markedsplass og øker tilgangen til 3D-print for bedriftskunder.

– 3D-print kommer til å endre forutsetningene for hvordan mange industrisegmenter håndterer leverandørkjeden, fra tilvirkning til logistikk og lager. Vi ønsker å gjøre 3D-print mer tilgjengelig ved å tilby bedrifter muligheten til å benytte netthandel når de skal komme i gang med 3D-produksjon. CDONs sterke posisjon og erfaring som Nordens ledende netthandelsmarkedsplass gjør selskapet til en sterk samarbeidspartner i dette arbeidet, sier Ylva Ekborn, administrerende direktør for PostNord Strålfors Group.

3D-print muliggjør en bærekraftig og effektiv utvikling ved å produsere nøyaktig det som trengs, når det trengs og så lokalt som mulig – noe som reduserer overproduksjon og behovet for lagerbeholdning og transport. 3D-print reduserer ledetidene fra produksjon til forbruker betydelig gjennom digitale lagre og distribuert produksjon.

Via 3D-portalen kan man lage og bestille produkter i en rekke sertifiserte plastmaterialer og metaller, og alt fra individuelle prototyper til serieproduksjon for større industribedrifter er mulig.

– Vi er svært glade over at PostNord har valgt å bruke vår markedsplass til å nå ut på nettet med sin 3D-printproduksjon. Vi jobber kontinuerlig med å forbedre kundeopplevelsen, og med 3D-print kan våre kunder dekke sitt produksjonsbehov enkelt og raskt, uten lange ledetider og dessuten på en mer bærekraftig måte. Vi ser at mange av våre kunder etterspør forskjellige typer tjenester i tillegg til produkter som kan lages. I løpet av året har vi derfor utviklet muligheter som gjør at relevante aktører enkelt kan koble seg til vår plattform via nettet og markedsplassen for å nå ut til hele Norden med sitt tjenestetilbud. Vi er sterke innen teknologi og ønsker å legge til rette for denne typen muligheter, sier David Olhed, CCO i CDON.


Om PostNord og PostNord Strålfors

Vi leverer! PostNord er den ledende leverandøren av kommunikasjons- og logistikkløsninger til, fra og i Norden. Vi har ansvar for posttjenester til husholdninger og bedrifter i Sverige og Danmark. Med vår ekspertise og vårt sterke distribusjonsnett utvikler vi forutsetningene for morgendagens kommunikasjon, netthandel, distribusjon og logistikk i Norden. I 2018 hadde konsernet cirka 30 000 ansatte og en omsetning på SEK 37,7 milliarder. Morselskapet er et svensk aksjeselskap med konsernhovedkontor i Solna.
Besøk oss på www.postnord.com

PostNord Strålfors utvikler og tilbyr kommunikasjonsløsninger som gir bedrifter med mange kunder og leverandører helt nye muligheter til å skape sterkere og mer personlige kunderelasjoner. Med vår digitale plattform leverer vi sømløs kommunikasjon, uansett hvilke kanaler mottakeren krever. PostNord Strålfors er en del av PostNord-konsernet – den ledende leverandøren av kommunikasjons- og logistikktjenester i Norden. PostNord Strålfors har virksomhet i Sverige, Norge, Danmark og Finland der våre cirka 700 medarbeidere sørget for en omsetning på SEK 2,1 milliarder i 2018.

Om CDON

CDON er en del av Qliro-gruppen, et ledende e-handelskonsern i Norden. CDON er et ledende varehus både for bedrifter og enkeltkunder i Norden, med millioner av produkter innen film, musikk, TV- og dataspill, kontorutstyr, bøker, hjemelektronikk og hvitevarer, sport, friluftsliv, skjønnhet, klær, sko og tilbehør samt maskinvare.

For mer informasjon – PostNord Strålfors

Rebecka Mathers
Communication Manager
media@stralfors.com

For mer informasjon – CDON

Henrik Jarl
CMO
Henrik.jarl@cdon.com