PostNord Strålfors 3D-printer beskyttelsesutstyr til helsevesenet

PostNord Strålfors 3D-printer beskyttelsesvisirer til kunder i helsevesenet og tilsvarende områder. Flere kunder viste rask interesse, og nå printes det visirer på produksjonsanlegget i Rosersberg.

Prototal-visir_16-9.jpg

Beskyttelsesvisiret som nå printes til blant annet helsesektoren, består av en 3D-printet holder som brukes på hodet, og som holder et gjennomsiktig overhead-ark. De første visirene ble sendt til kundene med PostNord-leveranser tirsdag 31. mars.

– Vi har påbegynt produksjonen av beskyttelsesvisir til helsevesenet ved hjelp av 3D-printing. Det føles veldig bra at vi med denne teknikken kan hjelpe helsepersonell å få tilgang til sårt tiltrengt beskyttelsesvisir. Det sier Tomas Lundström, Head of 3D, PostNord Strålfors.

Tegningene til holderen har bransjekollegaene på Prototal delt. Slik at de sammen kan bidra til å løse behovet av beskyttelsesutstyr i den rådende pandemien. Holderen har tidligere blitt brukt som beskyttelsesutstyr innom helsevesenet.

Prototal utviklet tidlig en modell til helsevesenet. Siden den tid har de generøst delt sin ekspertise med oss. Slik at vi sammen kan oppskalere produksjonen i Sverige, sier Tomas Lundström.