PostNord Strålfors og Tink inngår samarbeid om open banking-betalinger

PostNord Strålfors, markedsledende innen kundekommunikasjonsledelse og den største distributøren av fakturaer i Norden, har valgt Tink, Europas ledende plattform for åpne banktjenester, som sin leverandør av teknologi for open banking.

Hva er Open Banking?

Kort fortalt betyr Open Banking muligheten for finansielle aktører å koble sine forretningsmodeller til et felles økosystem. På denne måten kan du lage sømløse løsninger rundt betalinger og andre finansielle tjenester som bidrar til stor merverdi for kundene.

Tinks betalingsteknologi vil gjøre det mulig for PostNord Strålfors å legge til moderne, open banking-betalinger i sitt nordiske omnikanaltilbud.

Med dette nye samarbeidet vil Strålfors og Tink kunne legge om prosessen for betaling og håndtering av fakturaer i de nordiske landene. Målet er å skape en overlegen brukeropplevelse ved å effektivisere betalingsprosessen for kunder og gi dem raskere og enklere kontroll over betalinger. Samtidig blir det enklere og mer kostnadseffektivt for bedriften eller fakturaavsenderen som mottar betalingen.

"Vi er svært fornøyde med det nye samarbeidet med Tink, den ledende aktøren innen open banking tjenester og A2A-betalinger. I dag håndterer vi hundrevis av millioner fakturaer hvert år for kunder i Norden. Open banking (PSD2) er en naturlig videreutvikling av tjenestene våre og gjør at vi nå vil kunne tilby kundene enkle, kompatible og brukervennlige betalingsløsninger integrert i allerede eksisterende kanaler", sier Mattias Norén, Head of Strategy & Business Development i PostNord Strålfors.

Vegard Haveland, nordisk ansvarlig i Tink, legger til:
"Vi er stolte over å innlede samarbeid med en av markedslederne i Norden for å kunne levere en betalingstjeneste som vil være et kontaktpunkt for millioner av mennesker og forvandle måten regninger og fakturaer blir betalt på. Vi befinner oss ved et vendepunkt med masseinnføring av open banking-betalinger i Europa, og samarbeid som dette med PostNord Strålfors er ytterligere et bevis på dette."  

Mattias Norén, Head of Strategy and Business Development at PostNord Strålfors.

Mattias Norén
Head of Strategy and Business Development at PostNord Strålfors

Vegard Haveland Nordic lead at Tink

Vegard Haveland
Nordic lead at Tink

 


Mediekontakt:

Rebecka Mathers
Nordic Communication Manager
media@stralfors.com
+46 8-508 830 00

Linda Winder
PR & Communications Director
press@tink.com
+44 (0)7809265941


Om Tink

Tink er Europas ledende plattform for åpne banktjenester og gjør det mulig for banker, finansteknologiske selskaper og nystartede bedrifter å utvikle datadrevne finansielle tjenester. Via én enkelt API kan kunder få tilgang til aggregerte økonomiske data, utføre betalinger, berike transaksjoner, bekrefte kontoeierskap og bygge personlige økonomistyringsverktøy. Tink er tilkoblet mer enn 3400 banker som når over 250 millioner bankkunder over hele Europa. Tink ble etablert i Stockholm i 2012 og ble et heleid datterselskap av Visa i 2022. Selskapet har kontorer i 13 land, med i alt 500 ansatte som betjener mer enn 300 banker og finansteknologiske selskaper i 18 europeiske markeder. Vi er en drivkraft i den nye finansverdenen.

Les mer om Tink

Om PostNord Strålfors

PostNord Strålfors utvikler og tilbyr kommunikasjonsløsninger som gir selskaper med mange kunder og leverandører helt nye muligheter til å bygge sterkere og mer personlige kunderelasjoner. Via vår digitale plattform leverer vi sømløs kommunikasjon, uavhengig av hvilken kanal mottakeren foretrekker. PostNord Strålfors er en del av PostNord Group, den ledende leverandøren av kommunikasjons- og logistikktjenester i Norden. PostNord Strålfors driver virksomhet i Danmark, Sverige, Norge og Finland, der våre anslagsvis 700 ansatte står for en omsetning på 2 milliarder SEK (2021).

Les mer om PostNord Strålfors