Markedstrender Digital transformasjon

Løsningene som får leverandørene dine med på digitalisering

Er det vanskelig å få leverandørene dine til å henge med i digitaliseringen? Vi vet at mange bedrifter synes at det blir overveldende å påta seg oppgaven med å lære opp leverandører til å følge digitale arbeidsflyter. Disse bedriftene mangler både tid, ressurser og intern kompetanse. Risikoen er derfor stor for at de digitale arbeidsflytene ikke innføres, og at prosessen stopper opp. Heldigvis finnes det løsninger – her er tjenestene som får leverandørene med på reisen.

Det er viktig å få med alle leverandører og kunder for å få fullt utbytte av investeringene i digitalisering av prosessene for ordre- og fakturahåndtering. Mange leverandører mangler imidlertid de tekniske forutsetningene og kan ikke digitalisere prosessene sine i samme takt som deg. Derfor kan de trenge hjelp til å innføre de digitale arbeidsflytene på en enkel måte. Ofte mangler det imidlertid både tid, ressurser og kompetanse, noe som gjør det vanskelig å hjelpe leverandørene i gang. Da er risikoen stor for at digitaliseringen stanser opp.

Vi hjelper deg med digitaliseringen av leverandørene. Slik unngår du at prosessen legger beslag på ressursene dine, og du kan i stedet konsentrere deg om kjernevirksomheten.

Vi har løsningene

Som vi har beskrevet tidligere, finnes det ting du kan gjøre for å fremskynde prosessen mot økt digitalisering på leverandørsiden, selv om IT-ressursene deres er begrenset.

Nøkkelen er grundig planlegging, gode forberedelser, solid dokumentasjon og tydelig kommunikasjon. Resten løser seg vanligvis når leverandøren forstår mulighetene.

Vi kan selvfølgelig bistå deg i denne prosessen. Her er noen av løsningene våre som vil hjelpe deg med å få leverandørene med på den digitale reisen.

  1. Strategisk sparringpartner. Du kan komme langt med å være tydelig overfor leverandørene, fortelle dem hva du vil oppnå og finne ut hva de mangler for å gjøre dette mulig. Ofte handler det om å samle inn informasjon fra leverandørene og finne ut hva de trenger for å kunne sende eller motta elektroniske dokumenter. I slike dialoger kan det av og til være vanskelig å sette seg inn i motpartens situasjon.

    Vi kan hjelpe til med å samle informasjon, fungere som sparringpartner eller arrangere workshops hvor vi drøfter alt fra strategi til hva som gir best resultat, og finner den løsningen som passer best for deg og leverandørene dine.

  2. EDI-tjenester. Hvis du begynner med å digitalisere de større leverandørene, unngår du risikoen for at de digitale arbeidsflytene dine ikke blir innført, og at prosessen stanser opp. EDI-tjenestene våre hjelper deg med å digitalisere hele transaksjonsprosessen mellom deg og leverandørene, fra ordre til mottatt faktura. Vi håndterer ulike formater og tilpasser data til systemene dine.

  3. Onboarding-tjenester. PostNord Strålfors har utviklet tjenester der vi håndterer onboarding av leverandører med en standardisert, automatisert og enkel prosess. Vi kontakter leverandørene og vurderer evnen deres til å kommunisere elektronisk, og innhenter den informasjonen vi trenger for å sette i gang den aktuelle flyten. Dette kan også innebære at vi har en teknisk dialog med leverandørene, eller at vi utarbeider og utfører tester som hjelper dem med å komme i gang.

  4. Leverandørportal. Noen av leverandørene vil ha problemer med å digitalisere de arbeidsflytene du ønsker. Årsaken kan være manglende ressurser, kompetanse eller systemstøtte. I andre tilfeller dreier det seg kanskje om leverandører du bruker sjelden, eller en internasjonal leverandør som det kan være vanskelig å få en teknisk dialog med.

    PostNord Strålfors har en egen leverandørportal der alle slags leverandører – uavhengig av størrelse og forutsetninger – kan onboardes. Portalen håndterer alle typer meldinger, fra ordrer til fakturaer. 

Vi digitaliserer mens du jobber videre

Vi hjelper deg med digitaliseringen av leverandørene. Slik unngår du at prosessen legger beslag på ressursene dine, og du kan i stedet konsentrere deg om kjernevirksomheten.

Kontakt oss

Ta kontakt med oss ​​i PostNord Strålfors! Vi har lang og bred erfaring med å hjelpe bedrifter med å jobbe digitalt – både internt og hos kunder og leverandører.

Kontakt oss

Inspirasjon og fordypning

Digitalisering-lev_16-9.jpg

Slik får du med deg leverandørene på digitaliseringsreisen

Har du digitalisert prosessene for ordre- og fakturahåndtering? Gratulerer! Da kjenner du sikkert allerede de positive effektene. Kanskje har du også opplevd at leverandørene dine ikke henger med i digitaliseringen i samme takt som deg, men fungerer som bremseklosser i stedet. Her forklarer vi hvorfor det blir slik, og hvordan du får dem til å sette opp farten.

Hvorfor leverandøren blir en bremsekloss

Hvorfor leverandøren blir en bremsekloss i digitaliseringen

For mange organisasjoner er dagens digitaliserte prosesser en selvfølge, som forenkler og effektiviserer arbeidsrutinene og eliminerer arbeidskrevende manuelle oppgaver. Ønsket om å digitalisere er der, men noen ganger stikker ytre faktorer kjepper i hjulene. I denne artikkelen ser vi nærmere på hvorfor leverandørene dine kan fungere som bremseklosser – les den her!

IKANO-bank_16-9.jpg

Rask og enkel plattform for digitale fakturaer

«Vi har har kjøpt omnikanalløsningen til PostNord Strålfors som sørger for at fakturaene havner der de skal basert på sluttkundenes ønsker», forteller Christian Gagnum, Head of Retail Partners & Direct to Consumer i Ikano Bank AB i Norge.