Content hub

Lars-Lundstrom_16-9.jpg

Sammen – for innovasjon og kundenytte

Digitaliseringen krever at alle bedrifter må gå gjennom sin forretningsmodell og det de leverer. – PostNord Strålfors er intet unntak. Vi lytter hele tiden til kundenes behov, sier Lars Lundström, Head of Digital Services.

Revolusjon i flere dimensjoner

3D-print skaper forretningsmuligheter på en rekke forskjellige områder. Som lege kan du planlegge en operasjon med utskrevne røntgenbilder, og som oppfinner kan du raskt lage prototyper. – Det er bare fantasien som setter grenser, sier 3D-ekspert Tomas Lundström.

Bure-Noreus_16-9.jpg

AI - venn eller fiende?

Begreper som kunstig intelligens og maskinlæring er for mange forbundet med usikkerhet og redsel. Betyr kunstig intelligens at roboter overtar makten? Og vil alt bli automatisert slik at det i fremtiden bare vil finnes jobber for programmerere?

Holdninger-fremfor-kunnskap_16-9.jpg

Holdninger fremfor kunnskap

Bøkene hennes er oversatt til mer enn 25 språk, hun er grunnlegger av en verdensomspennende bevegelse for programmering, og Forbes har kåret henne til en av Europas fremste kvinner innen teknologi. Barnebokforfatteren, illustratøren og programmereren Linda Liukas fra Helsingfors ser teknologien som en demokratiserende kraft.

Från-spöken-till-VR.jpg

Fra spøkelser til VR

Den som ønsker å få vite hvor teknologien tar oss videre, bør følge med på hva vi gjør for å få atspredelse og underholdning. Det mener den bestselgende forfatteren og medieanalytikeren Steven Johanson.

GA1-16-9.jpg

Forsterket virkelighet gir mening bortenfor det blotte øye

Takket være spillet Pokémon Go fikk verden øyene opp for Augmented Reality. Men teknologien har et betydelig større bruksområde enn bare underholdning. Mulighetene for å skape opplevelser med virtuelle filtre påvirker både utdanning, handel og industri. 

AI-och-chattbottar_16-9.jpg

AI og chatbots stopper bedragerne

Det foretas flere og flere betalinger med mobile lommebøker, raske digitale løsninger og betalingsløsninger som Vipps og Apple Pay, men de nye betalingsmåtene åpner også opp for flere tilfeller av bedrageri. For å møte trusselen tar bankene i bruk chatbot og Ai.

Robotar_16-9.jpg

AI og chatboter skaper fremtidens kundekommunikasjon

De kan sende tekstmeldinger, bestille drosje og gi deg siste nytt. Markedet for kundeservice-roboter og virtuelle assistenter har vokst raskt det siste året. Programmerer Giovanni Toschi, samtaledesigner Ditte Wolff-Jacobsen og nasjonaløkonom Stefan Fölster tror utviklingen bare så vidt har begynt.