En god betalingsopplevelse skaper bedre forutsetninger for redusert kredittid

Industrier Bank, Finans & Forsikring

Forskjellige kunder har forskjellig betalingsevne og forskjellige preferanser når det gjelder kommunikasjon og betalingsmetoder. Det er derfor viktig at kreditthåndterings- og inkassoselskaper jobber med betalingsopplevelsen som en viktig del av hele kundeopplevelsen.

– Det gjelder å bruke teknologien for å møte de som skal betale, på deres vilkår ved å gjøre det så enkelt som mulig å betale en faktura eller et inkassokrav, sier Andreas Schei, Head of Business Development i PostNord Strålfors Norge.
 
Her er tre tips til hvordan kreditthåndterings- og inkassobransjen kan forbedre betalingsopplevelsen og dermed fremme kortere kredittider og øke løsningsgraden.

1. Send den første fakturaen raskt i riktig kanal

Andreas Schei, leder for forretningsutvikling i PostNord Strålfors Norge Andreas Schei, leder for forretningsutvikling i PostNord Strålfors Norge

Det viktigste tipset er å sende fakturaen eller inkassokravet så tidlig som mulig.

– Det er en nøkkel til høy løsningsgrad. For å kunne sende ut fakturaer/inkassokrav raskt trengs det effektive interne prosesser, automatisering og oversikt over hvilke kanaler kunden bruker, sier Andreas.

Det er også viktig at den første forsendelsen kommer frem i riktig kanal, altså den kanalen som kunden selv foretrekker. Det handler om å skape de riktige forutsetningene for å betale, og en viktig faktor er å vite hvordan kunden ønsker å motta forsendelsen. Å sende en faktura som fysisk brev når mottakeren foretrekker digital postkasse, vil ikke akkurat øke løsningsgraden på sakene.

2. Tilby flere betalingsmetoder

For å øke sjansene for å få betalt i rett tid er det viktig å tilby flere betalingsalternativ. Innbetalingene til Alektum Group har for eksempel økt med nesten fire prosent etter at selskapet lot kundene velge betalingskanal selv med vår omnichannel løsning.

Andreas nevner flere moderne betalingsløsninger som fremmer kortere kredittid:

  • A2A er en sikker, fleksibel og enkel betalingsløsning via App, Min side, QR-kode, SMS eller e-post.
  • eFaktura er en enkel og sikker fakturakanal. I 2022 ble det betalt 207 millioner eFakturaer i Norge - opp 30% fra 2021.
  • Betaling direkte i en digital postkasse fjerner risikoen for feilbetaling og reduserer risikoen for sen betaling.
  • Med mobilfaktura får kundene flere forskjellige betalingsmuligheter direkte til telefonen.
  • Papirfakturaen kan enkelt digitaliseres med en QR-kode via vår white label A2A-løsning.

– Det finnes med andre ord en rekke praktiske og enkle betalingsløsninger som gjør det enkelt for kunden å betale og gjøre opp for seg, sier Andreas.

3. Hjelp kunden med å finne riktig informasjon

Utydelige budskap risikerer å øke tiden fra oppfordring til handling, og det kan føre til unødvendig lang kredittid. Uansett om fakturaen sendes som fysisk brev eller digitalt, er det viktig at den er enkel å forstå.

– Det skal fremgå tydelig hvordan gjelden kan betales – det skal være enkelt å finne all viktig informasjon som for eksempel beløp, forfallsdato og betalingsmetoder, sier Andreas.
Ny teknologi gjør at kundene stiller stadig høyere krav til personalisering, noe som skaper muligheter for moderne og fremtidsrettede bedrifter. Å samle all informasjon som skyldneren trenger, under «Mine sider» eller lignende hos inkassoselskapet blir mer og mer populært og er en kundefokusert måte å hjelpe vedkommende med å finne all viktig informasjon på en tydelig og brukervennlig måte.

En annen viktig faktor for å forbedre kundeopplevelsen er å gjøre det enkelt for kundeservice å ha tilgang til riktig informasjon. Ved å arkivere fakturaer og annen viktig informasjon digitalt og gjøre dette tilgjengelig for de riktige personene reduseres administrasjonstiden og ikke minst ventetiden for kunden.

– Med effektive interne prosesser kan kundeservice gi riktig informasjon raskt, noe som bidrar til raske og korrekte innbetalinger, avslutter Andreas.

Mange muligheter for inkassoselskaper

Ved å skape gode betalingsopplevelser blir det enklere å oppnå raske og korrekte innbetalinger. For å redusere kredittiden gjelder det å hjelpe kundene på deres vilkår, og dagens og morgendagens teknologi gir en rekke muligheter til dette.

Kontakt oss

Ser du etter kommunikasjonsløsninger som gir en bedre betalingsopplevelse og redusert kreditttid? Ta kontakt med oss ​​så forteller vi deg mer om hvordan du kan komme i gang!

Send melding

Les mer om hvordan du kan gjøre innbetalinger enklere

Brukervennlig betalingsopplevelse i riktig kanal

Brukervennlig betalingsopplevelse i riktig kanal

Vi hjelper kreditthåndterings- og inkassoselskaper med å sende fakturaene raskt til riktig person og i riktig kanal med mulighet for flere betalingsløsninger. Med digitale postkasser, mobilfaktura eller mobil betaling reduseres tiden fra oppfordring til handling, samtidig som fysiske fakturaer sikrer høy leveringssikkerhet.

Alektum Group forbedrer kundeopplevelsen og øker innbetalingene med riktige kanaler

Alektum Group forbedrer kundeopplevelsen og øker innbetalingene med riktige kanaler

Konsernet Alektum Group driver virksomhet i 14 europeiske land. Hovedkontoret ligger i Göteborg, der også den sentraliserte IT-avdelingen ligger. Kjernevirksomheten er inkasso og til det kobles markeds- og kredittinformasjon, juridisk rådgivning og faktureringsløsninger. Alektum har samarbeidet med PostNord Strålfors siden 2000, og Strålfors’ løsning Omnichannel gjør det enklere for Alektum å få betalt.

Dynamic-Communication-16-9_NY.jpg

Utgående distribusjon

Kommuniser i den fysiske eller digitale kanalen som kunden selv velger. Med vår Utgående distribusjon-tjenester sikrer du at informasjonen når frem. Og du får mer fornøyde kunder.

Payment-Management_16-9_2.jpg

Betalingsløsninger

En sikker betalingstjeneste i Omnikanal. Med betalingsløsninger fra PostNord Strålfors kan du enkelt la kundene bestemme – hvordan, hvor og når.

Omnichannel_1080x608.jpg

Omnikanal øker effektiviteten

Omnikanal-kommunikasjon lar dagens forbrukere selv bestemme hvordan, når og med hvem de vil kommunisere. For deg som bedrift gjelder det å holde tritt med kundene for fortsatt å være relevant. Multikanal fra PostNord Strålfors hjelper deg å forbli relevant.

eArchive-16-9_2.jpg

eArkiv

Rask, sikker og GDPR-kompatibel tilgang til data sparer deg for mye tid i det daglige arbeidet. Og gir bedre kundeopplevelser. eArkiv er selve kjernen i alle informasjonsstrømmer.